Champion av Marie Lu

Då har jag även läst ut den sista delen av trilogin av Mari Lu som är riktigt bra. Dock var den tredje boken seg att läsa, Jag kände att jag tröttnade något med denna sista boken konstigt nog. Sen har jag varit en del sjuk när jag läste denna så huvudet var väl inte helt på skaft heller tyvärr. Men bra och sorglig var denna sista bok.
 
 
Från bokens baksida:
 
June och Day har offrat mycket för medborgarna i Republiken och för varandra. Men det var långt ifrån tillräckligt. Nu står Republiken inför sin värsta kris någonsin och June, underbarnet, och Day, legenden, står i händelsernas mitt.
June har en hög befattning inom den styrande eliten och Day är en hyllad folkets hjälte. Men precis när fredsavtalet med Kolonierna, som stridit med Republiken i snart ett århundrade, ska bli verklighet orsakar en fruktansvärd pestsmitta panik i Kolonierna. Ett fullskaligt krig verkar oundvikligt. Den här gången kommer inte Republiken att kunna hålla stånd, och den enda lösningen är att finna ett botemedel mot smittan och det snabbt. Det är en kamp mot klockan, och samtidigt vacklar Days egen hälsa.
Day och June är återigen tvungna att sätta allt på spel, inklusive de människor de älskar. Kommer deras kärlek att bestå genom den slutgiltiga prövningen?
Den sista striden är här.
 
 
Bokform: Ebok
Betyg: 5G
Språk: Svenska
Sidantal: 307
ISBN:  9789174995886
Förlag: Modernista
 
1 Lena:

skriven

Champion ligger snart på tur att läsas hos mig. Skall bli spännande.

Kommentera här: