Under vintergatans alla stjärnor av Camilla Davidsson

Den här boken var jättefin. Man får lära känna Emma som efter en strulig tid med jobb och pojkvän bestämmer sig för att pilgrimsvandra i Spanien på ett ställe som heter Camino de Santiago de Compostela i Spanien. En lång pilgrimsfärd.
 
Vi får lära känna Emma och hennes vandring där hon träffar andra människor som blir hennes vänner.
 
En helt perfekt bok som är välskriven och mycket bra.
 
 
 
 
 
 
Från bokens baksida:
Under Vintergatans alla stjärnor är en intelligent och trovärdig feelgoodroman om en sönderstressad och vilse karriärkvinnas väg mot inre utveckling. I romantrilogins första del tvingas Emma lämna sin på ytan bekväma tillvaro i storstaden. Hon kastas ut på resa som blir fysiskt såväl som psykiskt utmanande, men också början till något nytt.

När vi lär känna Emma har hon utarbetad flytt karriärjobbet i Stockholm för att söka lyckan i London där Eric, amerikanen hon blivit handlöst förälskad i, bor. Deras relation blir komplicerad och utvecklas i en helt annan riktning än Emma tänkt sig. Hon lider sig igenom tiden i London och hankar sig fram på tillfälliga jobb. Av en tillfällighet hör hon talas om den tusenåriga pilgrimsleden Camino de Santiago de Compostela i Spanien och får en ingivelse att den är precis vad hon behöver för att reda upp sitt liv. Med en gammal ryggsäck och ett par slitna gymnastikskor ger hon sig iväg på den åttio mil långa vandringen mitt under den spanska högsommaren.

Att vandra långa sträckor dag efter dag är jobbigare än Emma någonsin kunnat föreställa sig. Under mödosamma dagar till fots genom den spanska landsbygden tvingas hon konfrontera sina mörkaste tankar och minnen från det förflutna. Men hon är inte ensam. Längs vägen möter hon en rad färgstarka personer från olika världsdelar och bakgrund. Flera av dem får stor betydelse för henne på olika plan. Emmas spontana infall utvecklas till en omvälvande resa som får henne att omvärdera sina livsval och allt hon någonsin trott på.

Camilla Davidsson har själv upplevt hur fel livet kan bli om man gör sina val utifrån en strävan efter att vara lyckad eller att andra till lags. Under Vintergatans alla stjärnor är till stor del baserad på författarens egen historia och hennes eget sökande efter mål och mening i tillvaron.

Camilla Davidsson, född 1969, gör sin författardebut med Under Vintergatans alla stjärnor. I hennes tidigare yrkesliv arbetade hon med marknadsföring på en rad internationella företag. 2013 lämnade hon storstaden med sin man och tvillingdöttrar för liv närmare naturen i skidorten Åre i Jämtland. På somrarna driver hon ett Bed & Breakfast på Fårö.
 
 
 
 

BokTyp: Ebok
Betyg: 4 G en jättefin bok!
Språk: SVENSKA
Sidantal: 298
ISBN: 9789175790657

Förlag: Bladh by bladh

 

 

 

 

 
1 Vargnatts bokhylla:

skriven

Jag tycker verkligen om de här böckerna om Emma :) Den här är favoriten.

Kommentera här: