Room av Emma Donoghue

Den här var en gripande bok. Mamma och hennes Jack är inlåsta av Svarte man som har haft Mamma inlåst i 7 år. Jack föddes i rummet och det är det han vet finns. Ända tills den dagen då Jack räddar han och hans mamma och hamnar i Utanför som Jack kallar allt utanför rummet. En hemsk berättelse som man även får läsa om hur Jack får anpassa sig efter inlåsningen och jag lider så med Jack. Lite svårt i början hade jag att läsa den eftersom det är ur en femårings talesett och perspektiv men det vande man sig vid snabbt!
Men en ruskigt bra bok som bara måste läsas!!
 
 
 
 
Från bokens baksida:
Jacks hela värld är ett låst rum på drygt tio kvadratmeter. Rummet är Jacks och hans mammas fängelse, och det är ljudisolerat och specialbyggt för att de inte ska kunna ta sig ut.
På kvällen är mamma noga med att Jack ska gå och lägga sig i garderoben. Då kommer den man som handlar mat åt dem och som gör saker med mamma som Jack inte förstår.

I sju år har Jacks mamma hållits fången i det skjul som nu är deras hem. Där har hon med stor fantasi, påhittighet och kärlek lyckats skapa en värld för sin son. Men hennes desperation ökar och om de ska överleva måste de ta sig ut på egen hand. De kanske kan lyckas rymma men det är Jack som måste se till att deras plan går i lås ...

Room är en gripande historia berättad utifrån den femårige Jacks perspektiv, som trots att han tillbringat hela sitt liv inlåst är ovanligt intelligent och känslig.Romanen handlar om kärleken mellan en mor och hennes son och om att överleva under extrema omständigheter. Men den handlar också om det svåra med att möta världen utanför.
 
 
 
 
 
BokTyp: Fysisk bok
Betyg: 5G
Språk: SVENSKA
Sidantal: 383
ISBN: 
9789174615579
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: