Kvinnan i klippan av Annika Banfield

Den här boken tog också sin lilla tid att läsa ut. Dels pga en lässvacka plus även en tids sjukdom. Men när jag väl sedan kom in i den ordentligt kunde jag ABSOLUT inte sluta. Den här väver samman bronsåldern med nutid och Annika gör det sååå himla fränt och spännande så jag nästan kan känna Tors hammare vidröra min kind!
 
Den här handlar om Malin som har en sjuk som vars läkare inte vet vad som är fel. Mer än att det är något psykologiskt fel på Loke. Malin får nys om Hildur som kan rädda de men när Malin träffar Hildur är det en vresig och tjurig gammal dam hon träffar. Tillslut får Malin reda på hur hon ska kunna rädda sin son och även 3000 åriga Menyas son.
 
Om hon lyckas?? Det får ni LÄSA om i denna häftiga bra bok!!
 
 
 
Från bokens baksida:
Malins lilla son Loke håller på att dö och läkarna står maktlösa. Förtvivlad återvänder hon till sitt föräldrahem i Bohusläns skärgård för att söka efter svar och det är där hon möter Minya, kvinnanfrån forntiden.Plötsligt får hon höra gamla sagor, mytologi och sägnen om dessa Gåvor, alltihopa låter alldeles galet men Malin tvingas tro på det när hon ser allt tydligare spår i sin lilla son. Men det blir nästan för mycket när denna Gåva blir verkligare och verkligare, och kommer allt närmre vardagslivet som hon kämpar för att levakvar i.Malin måste bryta den förbannelse som inplanterats i hällarna, hon måste väcka det som sovit i klipporna i över tretusen år och därmed måste hon också stå öga mot öga med Ondskan. Men hur långt är en mor beredd att gå för att rädda sitt barn?Malin dras in i en värld fylld av ceremonier och ritualer, av gudar och gudinnor och av magiska symboler inristade i klipporna. Allt har en koppling till det mystiska folket som en gång befolkade Bohus Malmön och till bronsålderns mäktiga altare vid Tanum.Slutligen står Malin öga mot öga med döden och en kamp mellan gott och ont ställer allting på sin spets.En roman om bronsålderns mystik, om hemlighetsfulla budskap som karvats av våra förfäder och om kampen mellan ljus och mörker. Men framförallt en hyllning till den gränslösa kärleken och till Moder Jord.
 
1 Hanneles bokparadis:

skriven

såg boken på Bokmässan.

Kommentera här: