Och mörkret föll av Madelene Lundvall

Jag har läst årets bästa bok hittills! Om jag finge bestämma skulle den här när den kommer ut toppa alla listor direkt och bli årets bäst säljande bok. Den här är så välskriven in i minsta detalj och författaren har verkligen fångat in sagans värld i vår nutida värld på ett sätt som känns verkligt.

I den här boken får vi följa och lära känna Melinda, David, Ossian, Max, Kastio, Ekfar, Snarf och många fler. Saga skulle jag vilja kalla den för. Eller en modern saga.

Melinda och David är syskon och bor i ett hus med mamma Anna. Allt är som vanligt tills David blir nyfiken på den igenstängda källaren som de hittar efter ett åsknedslag hos de. Deras pappa har dragit ifrån de och de vet inte vart han håller hus. Pappan heter Max.

 Melinda vet inte att hon är speciell. Det får vi läsa om när hon slungas in och blir kidnappad av onde Kastio som är hur snygg men hur elak?! Som helst. Ossian, David och Max ska hämta hem Melinda men hon och trollet Snarf lyckas fly i från den elaka häxan Moiras borg.

 Jag gillar den här skarpt. En modern saga i tiden som känns så himla verklig på något sätt.

 

Och jag hoppas verkligen att MÅNGA kommer läsa den här boken. För jag LOVAR att annars missar ni årets bok!!

 

 

 
 
Från bokens baksida:
Ett stort oväder drar fram genom mellersta Sverige och skadar flera hus i dess väg. En blixt får ett träd att rasa in över en undangömd jordkällare som ruvar på den mörkaste hemlighet någon kan ens föreställa sig. Samma natt förändras Melindas liv för alltid, men när hon väl inser det är det försent. När Melindas bror, David, av misstag råkar öppna en portal som legat dold under en gammal jordkällare och hamnar i en främmande och ny värld kan ingen ens föreställa sig vilka krafter han just släppt lös. Eller vilken fara han försatt sin syster i utan att ens veta om det. Samtidigt dyker två mystiska unga män upp i Melindas liv. Trots deras olikheter, den ena exotisk och godhjärtad medan den andra är mörk och farlig, känner hon sig hjälplöst dragen till dem båda. När Melinda plötsligt kidnappas och hålls fånge i den andra världen börjar pusselbitarna sakta falla på plats, hon upptäcker sina speciella förmågor och får slutligen reda på sanningen om sitt förflutna. Med hemlängtan till tryggheten och drömmen om att fly, inser Melinda sina begränsningarna då landskapet styrs av blodtörstiga väsen, alla redo att ta en tugga av henne. Melinda har blivit en bricka i ett farligt spel och hon kastas mellan gott och ont. Kommer Melinda att klara sig hem med livet i behåll eller är hon förlorad till de mörka makterna för alltid?
 
 
 
1 Bokhuset:

skriven

Ska ta tag i den här till julhelgen. Det låter ju väldigt lovande det du skriver. :)

Kommentera här: