Julia och Jack av Anna Lönnqvist

Då blev en bok till utläst. Ett härligt fint recex som jag fick av författaren själv. Signerad dessutom. Det tackar jag verkligen för!!

Julia ska äntligen få tillbringa tid med sin stora kärlek, han som hon annars träffar under stulna tillfällen i hennes lägenhet. Men hon och Richard stöter ihop med Julias expojkvän och då blir inget som de planerat. Julia råkar ljuga ihop en historia om hennes och Richards kärlek och det blir absolut inte bra. Julias syster Petra får samtidigt ett brev vars innehåll hon inte tänker berätta för någon, absolut inte Julia.

Tillslut inre Julia att hon inte är helt säker på att hon vill ha den framtid hon trott. Finns det några känslor kvar mellan henne och Jack? Och vem var det egentligen som krossade vems hjärta den där gången?

Ja Julia får fler och fler frågor att fundera på samtidigt som verkligheten pockar på när de kommer hem från USA. Det händer en väldans många grejor allra minst att Julia träffar Jack igen och att systerdottern Agnes ringer och ber ynkligt om hjälp.

Hur ska detta sluta?? Det vet jag. Hihi
Känslosam, stark och fantastisk!!

5 av 5 griparHolländarn av Birgitta Bergin

Ja här kommer äntligen den utlovade recensionen av denna spännande, sanna berättelsen.

Birgitta har lyckats igen tycker jag.

Karins pappa för och då raseras hennes tillvaro
 Lögner och hemligheter kommer fram som har tyvärr präglats av hela Karins barndom. Hennes riktiga far. Var inte Arne. Men? Vem är han då?

Karin söker efter sin biologiska far och hennes resa blir tillbaka i tiden. Till nazismens hemska terror och till 1960-talets Halmstad.

Varför lämnade hennes pappa familjen? Varför vill inte Karins mamma berätta? Varför förbjöds Karin att berätta vissa saker för lillebror Johnny?

Jag gillar inte Karins mamma. Barsk och sur och usch. Men jag får dock en viss förståelse för hur hon är ju längre in i berättelsen som man kommer. Glöm då inte att detta är en sann berättelse. Och jag älskar den. Familjedramatisk, hemsk och kärleksfull.

5 av 5 gripar


Hur gick det?


Jag har läst ut Holländarn. Recension kommer imorgon. Den är i alla fall jättebra och läsvärd.

Några sidor i både Det och Till alla killar jag har gillat men inte så mycket som jag velat. Blir mer i veckan.

Jag började på Julia och Jack idag och hittills verkar den lovande. 

Låter det vara så här i planeringen vecka 37 med. Men imorgon kommer det en recension i alla fall.

Vad ska du läsa i veckan?

Fick förresten ett recex till. 

Han är min av Josephine Sandblom. Ska bli intressant att läsa den med.