Vaxade juveler och brända hjärtan av Ewa Klingberg

Läste klart denna i slutet av dec men jag har haft annat att göra så den blev liggandes. Men denna hade jag lite problem i att komma in i. Dock var den mysig och fin på alla sätt.

Marika har fått jobb som innevaktmästare i svenska kyrkan djupt inne i de småländska skogarna. Hon försöker få lite julkänsla i sin hyresstuga. De nyinköpta adventsljusstakarna sprider ett stämningsfullt sken men av pepparkaksbaket blir det bara brända hjärtan. Misslyckandet får Marika att stanna upp och ifrågasätta sin nya tillvaro. Gjorfe hon rätt mär hon lämnade dottern och kärleken? Och hur trivs hon egentligen med det nya livet?

I samma trakt råkar en familj ut för en ödesdiger olycka under 1800-talet. Vilken koppling har Marika till den unga kvinnan som tog lagen i egna händer för att rädda sin familj från fattighuset? Kan Marika finna tröst och förståelse för sitt egna agerande i det förgågna??

Det är så fint att se de båda historierna vävas samman. Gillar det verkligen. Här har författarinnan verkligen lyckats. En mycket fin och dock tragisk berättelse.Antal sidor: 344
Bokförlag: Historiska Media
Mening någonstans i boken: Varsamt hjälpte han henne av med locket och blåste på ytan. 
Tack till: Författaren som jag fick recexet av.

Fin, känslosam och smart skriven.


4 av 5 gripar1 Vargnatts bokhylla:

skriven

Tyckte verkligen om berättelsen i dåtid :)

Svar: Ja den kunde man haft en helt egen bok om ju.
CissiG

2 Lotta Lundh:

skriven

Läs gärna min bok Familjen, som kom ut 10 januari på Lind&Co. Det är den första delen i en serie om kriminalaren Erik Ljung i värmländska Sunne. Ljudboken kommer ut 21 januari med Reine Brynolfsson som uppläsare. Hoppas du vill läsa!

Svar: Finns den på nextory?
CissiG

Kommentera här: