När ljungen blommar av Petra Rhodin

Den här boken fick jag förra året och den har legat ett tag i läshögen så jag tyckte det var dags att ta tag i den nu. Och den va helt bedårande vackert skriven trots dom olika tragiska händelserna i den också. En målande fin, varm bok där jag nästan kunde höra havets vågor klicka mot den varma strandkanten!

Vi får följa Mandys och hans familj samt en hel del andra vackra människor på Koljön som ligger i Bohuslän. Året är 1878 och Mandys är brevbärare. 


Från bokens baksida: 
Brevbärare Mandus Karlsson bor ensam i sin stuga på den vackra men karga Koljön i Bohuslän. Livet går sin gilla gång, med fiske i vattnen kring ön och postrunda mellan gårdarna inne på land två gånger i veckan.

Så en dag kommer ett amerikaner, adresserat till Mandus ungdomskärlek Kornelia. Brevet är från Östen, Mandus barndomskamrat och Kornelia fästman. Östen som gav sig av och som ingen hört något ifrån. Likt västanvinden blåser brevet dammet av allt det där som hände två decennier tidigare, och det förflutna gör sig påmint på ett omvälvande och oroande sätt.

En vacker, elegant och välskriven bok!!

Tack till HoiFörlag för recex!

5 av 5 griparKommentera här: