Blynätter av Anna Jakobsson-Lund

Det var väldigt länge sen jag läste ut en bok såhär snabbt! Jag är nästan lite stolt! Den här boken har jag dessutom haft ett tag i bokhyllan så det känns extra bra att då läsa boken med och den är dessutom spännande och bra så tack till författarinnan för detta signerade recex som pryder stolt min lilla bokhylla!!

Handling
Vi får lära känna Finn, Elsa och några folkdomare som dom ena ska följa lagen till punkt och pricka och dom andra är helt enkelt rövare och laglösa! När deras vägar korsas blir det blynätter som sätter igång en rad av händelser som hotar att slå sönder världen. 
Gillar att det är många karaktärer att ha reda på och var och en känns riktigt verkligetstrogna. Boken känns väldigt trovärdig och man kan känna lukten av mörker och ond, bråd död!
(null)

Från bokens baksida:

Elsa Madigan är bara ett lyckat uppdrag ifrån att äntligen avancera i rövarbandet. Men en papperslapp med några bleknade ord får henne att riskera allt.  

Finn Gailis sägs vara den starkaste reliktämjaren i sju socknar. Han hoppas att det ryktet ska skydda honom. Att ingen ska förstå hur skör hans kraft egentligen blivit. 

Jeroen Albring är folkdomare, svuren att stå på sanningens sida. Men för tio år sedan dömde han en oskyldig. Snart kommer det att få konsekvenser. 

Under blynatten korsas folkdomares och rövares vägar. Mötet sätter igång en kedja av händelser som hotar att slå sönder världen. Blynätter är första delen i Metallsviten. En historia om svek, vänskap och magi.

En grym fantasy helt enkel som man inte kan sluta läsa!

5 gripar av 5 

Spännande, fart fylld och mörk (men bra)(null)

Kommentera här: