Jag for ner till bror av Karin Smirnoff

Alltså mamma har pratat om den här boken och vet fler som pratat om den här boken. Mamma sa du kommer bli tokig på namnen o det blev jag. Men det funkade tillslut även om jag tycker det är konstigt att författarinnan gör som hon gör. Likaså i Magnus Ugglas bok där sidorna börjar från slutet. Man blir ju helt förvirrad Men vänjer sig!

Hår är är det janakippo hondenna som vi får följa som besöker hennes bror och en tragisk familjehistora tar sin början eller slut. Det är en hemsk historia men ändå bra så man bara vill fortsätta läsa! Helt perfekt! 

(null)

Från bokens baksida:

Jag for ner till bror är en ovanligt säker debut som inte ber om ursäkt för någonting. Den har sin egen logik och sin egenbistra, råbarkade skönhet." Borås Tidning     

I Smalånger är det mesta som vanligt. Maria har hittats död. Hennes bror håller på att supa ihjäl sig. Harmynte John har ögon som svarta hål i rymden och äldreomsorgen får en ny medarbetare, Janakippo, som stack sin far med en högaffel. Jag for ner till bror är en svart, rå, våldsam och from berättelse. Det är kärleksfullt, passionerat, varmt och tryggt. Svårast av allt är förlåtelsen.


Nominerad till årets bok 2018!!


Mörk, varm men ändå underbar berättelse!


4 av 5 gripar pga namnen som är skulla i mina ögon

(null)


Kommentera här: