Tisdagsklubben av Anna Fredriksson

Ojoj. Den här läste jag ut i helgen. Började i fredagskväll och avslutade de sista raderna precis nyss. Ville verkligen inte att den skulle sluta. Jag vill läsa mer om Karin och Sten och gänget. Jösses hur man kan skriva så lättsamt och ändå få till det! Det är otroligt helt enkelt. Jag älskar verkligen att få läsa om Karin och Sten och deras bekymmer och alla runt omkring de. Sån härlig bok trots det hemska i början som händer. Ja vad det är som händer från början i boken får du läsa om själv givetvis. REKOMMENDERAS VARMT!!!
 
 
 
 
Från bokens baksida:
Anna Fredriksson har tidigare skrivit tre relationsromaner som vunnit både kritikernas och läsarnas hjärtan. Nu är hon tillbaka med Tisdagsklubben, en berättelse om att befinna sig i övre medelåldern, när man hamnat i invanda relationer som inte så lätt låter sig förändras eller brytas upp. Men det är också en roman om svåra livsval och om att bli galet härligt förälskad – oavsett hur gammal man är.

Karin tänker inte efter så noga när hon anmäler sig till kvällskursen i asiatisk matlagning varannan tisdag. Hon vet bara att hon behöver bryta den oro och ensamhet som uppstått efter maken Stens stroke. Även om han verkar ha klarat sig utan några fysiska skador är allt förändrat. Han har blivit sluten, vresig och likgiltig inför framtiden.

Matlagningskursen leds av Henrik, en passionerad och framgångsrik kock, och blir ett andningshål för Karin. Hon lär känna den livsbejakande Monika och de två börjar kalla sig Tisdagsklubben. Karin inser mer och mer att hennes liv inte alls har passerat något bäst före-datum. Monika får saker att hända och förmedlar nya sätt att se på världen och tillvaron. Ingenting är som förut i Karins liv och hon börjar ifrågasätta det hon tidigare trott var sant. Ska hon våga bejaka sina innersta önskningar och sätta sin trygga tillvaro på spel? Eller ska hon acceptera att alla drömmar inte slår in, särskilt inte efter sextio, och i stället vara nöjd med det hon faktiskt har?