Älskade jävla jul av Birgitta Bergin

Då har jag läst ut årets första julbok. Lite småmysigt ändå. Gillar boken massor. Den förskönar verkligen inte livet och hur det kan vara för någon som har det jobbigt. Dock tycker jag Amy är lite väl envis haha men jag förstår att hennes karaktär inte går att göra på annat sätt.

Men en trevlig bok skrivet i jagform och man har en hektiskt tid med julstök och kaotiskt kök. Amy som är författare har häcken full med nytt förlag och hon vill gärna "bli känd"! Eller?


(null)

Från bokens baksida:

Amy älskar julen. Tror hon, i varje fall. På senare tid har alla jultraditioner och att-göra-listor känts som ett tvång. Inte blir hetsen mindre av att Amys deckardebut verkar ha gått både läsare och bokhandel förbi, trots hennes ansträngningar om att göra sig hörd i mediebruset.       

Allt förändras när Sveriges mest framgångsrika förläggare hör av sig. Han viftar med ett femboksavtal, uppfinner en ny genre, tycker att hon ska ha med mer sex och ser till att Amy hamnar i en morgonsoffa i tv. Mediesverige nappar och plötsligt är Amy eftertraktad och förföljd av ett nättroll.       

Livet snurrar allt fortare och Amy inser att hon inte hänger med. Hon har tappat kontrollen över sitt författarskap och hennes älskade jul är i fara. Inte blir det bättre av att hon slår vad med sin man om att klara sig utan sociala medier i en hel vecka.  

Julen närmar sig med stormsteg, totalrenoveringen av köket förvandlas till en katastrof, hennes bok rusar på försäljningslistorna och hon syns på löpsedlarna i en het omfamning med en främling.      


5 gripar av 5

Händelserik, familjär och juligt kär 😻 

Tack till Birgitta Bergin för recex


(null)