Det enda jag vill är att leva av Birgitta Bergin

Alltså min favorit författarinna har gjort det igen! Och vilken fantastisk pärla denna häringa är! Jag bara tokskrattade med den här boken! Säger bara läs den!!!

Det är Nike (Med det ovanliga namnet) som vi får lära känna under rådande coronapandemi n. Hon är gift med tråkiga Elvis som har döpt om sig efter the king himself! Dom har en tråkig tillvaro Elvis är permitterad och Nike jobbar i en klädaffär! Hon hör en dag på radion om en gammal dam som är ensam och hon berättar om hur hemtjänsten drar ner på besök så Linnea inte ens fått va ute på över en månad. Linneas ord i radion går rätt in i Nikes hjärta när Linnea säger att det enda hon vill är att leva!

Nike tar en målarkurs som kostar massor, hon och Elvis bråkae och allt är så destruktivt förutom Linnea som hon fått som vän och målningskursen som hon älskar!!! Kan det bli värr än ett trasigt äktenskap och allt bara går emot? Svar får du läsa i boken govetvis!!! 

Läs läs läs!!!

(null)
Från bokens baksida:

Mitt namn är Linnea Ingrid Wilhelmina, och det enda jag vill är att leva. När Nike hör den gamla damens röst på radion väcks något inom henne. Nike själv lever ett inrutat och snävt liv med sin man Elvis, utan barn och utan vänkrets. Men hon kan åtminstone gå ut, medan denna Linnea sitter helt isolerad i sin lägenhet på grund av coronapandemin. Nikes hjärta värker för kvinnan med den varma rösten. 

  Nike tar mod till sig och letar upp Linnea, och ringer och erbjuder sig att gå promenader med henne. Det blir upptakten till en vänskap och en frigörelseresa för den blyga ensamvargen Nike, som alltid levt under sin mans regler och inte vågat ta för sig eller stå upp för sig själv. När hon sedan börjar på en kurs i akvarellmålning öppnar det dörrar i livet som Nike aldrig hade kunnat föreställa sig: till skapande, till oväntad självkänsla och oväntad kärlek.


En fantastisk porlande pärla!!!!!

5 gripar av 5


(null)