Sekten som återuppstod av Mariette Lindstein

Till skillnad från förra boken så läste jag ut den här på 4 dagar. Över 400 sidor. Då är boken bra! Så jäkla spännande från sida 1 och jag hade verkligen svårt att släppa boken och spänningen steg för att nå kulmen i slutet av boken. 
 
Sofia tog sig ur sekten och åkte iväg utomlands på rekreation eller vad man kan säga. Hon stormtrivs med livet som det är nu och finner även en ny "kärlek" istället för Benjamin som finns kvar i Sverige. Dock känner hon sig iaktagen hela tiden och det blir ju inte bättre när hon börjar blogga om sitt helvete i sekten.
 
Spänningen blir olidligare när de reser hem och nåt hemskt händer. Men det tycker jag du ska läsa själv om! Och läs den! O fy fan vad dum i huvudet den där jävla Frans är. Sorry svordomarna!! Men usch hoppas verkligen inte en sån som han finns i verkliga livet. Fast det gör det nog dessvärre :-(
 
 
 
 
 
Från bokens baksida:
Sofia Bauman försöker skapa sig ett nytt liv efter två år i sekten ViaTerras våld. Vägen tillbaka blir svårare än hon trott. Hon möts av fördomar och misstänksamhet och plågas av mardrömmar. Inom henne växer ett begär efter vedergällning.
 
Franz Oswald, sektens ledare, sitter i häktet i väntan på rättegång. Ändå är han varken orolig eller ångerfull. Med hjälp av sin advokat, Anna-Maria Callini, börjar han väva ett nät som sträcker sig långt utanför fängelsets grå väggar och vars enda syfte är att hämnas på Sofia Bauman.
 
När Sofia bestämmer sig för att tala ut om sekten förvandlas hennes liv långsamt till en mardröm. Enda utvägen är att än en gång lämna allt och starta ett nytt liv någon helt annanstans.
 
Men Oswald skyr inga medel. Hans nät verkar innefatta allt och alla i Sofias omgivning och sträcka sig över städer, oceaner och kontinenter. Och i kölvattnet av hans slutliga hämnd återstår den avgörande frågan. Kan man någonsin bli helt fri från en sekt?