Heat 2 av Michael Mann och Meg Gardiner

Den här trodde jag att jag skulle få en lässvacka av men jag tog mig igenom den och den var spännande men lite för lång. Är den filmatiserad oxå? Någon som vet? 41 daga tog den mig att läsa. Kanske lite väl långt men jag har ingen lust att inte läsa ut bäcker. Speciellt inte som jag fått som eecex.

Här lär vi känna ett gäng kriminella som gör stötar och är råa som bara den. Polis Hannah har full sjå med att hitta dom och fängsla dom. Vi får följa Chris som flyr efter ett misslyckat rån. Han lyckas skapa ett liv på andra sidan gränsen. Där träffar han en familj som han jobbar åt. Tillslut förstår han att dom sysslar med fuffens också. Dom har en vacker dotter. Hur det går tycker jag du ska läsa i den här spännande boken.

(null)
Från bokens baksida:

Heat från 1995 med Robert De Niro, Al Pacino och Val Kilmer i huvudrollerna har äntligen fått en uppföljare i bokform!

Dagen efter uppgörelsen i filmen Heat, gömmer sig Chris (Val Kilmer) i Koreatown. Skadad och desperat försöker han komma ut från Los Angeles medan han är jagad av LAPD-polisen Vincent Hanna (Al Pacino).

Några timmar tidigare dödade Vincent Chris vapenbroder Neil (Robert De Niro) under en skottlossning på LAX:s startbanor. Nu är Vincent beslutsam att döda Chris, den sista överlevande i Neils gäng.

1988, sju år tidigare, styr Chris och Neil droghandeln från västkusten ner till mexikanska gränsen och sedan in i Chicago. Våghalsade och drivna drar de in tonvis med pengar och lever livets glada dagar.

Kokainstinna Chicagomordutredaren Vincent - en man med sitt eget mörka förflutna - bestämmer sig för att ensam jaga dessa män när deras våldsvåg har gått för långt.


5 av 5 ekar


(null)