Läroboksrecension: Psykiatri 1 av Susanne Niemi

Alltså sjukvård är så spännande. Just nu är jag inne på att lära mer. Så härligt att det finns schyssta förlag som gärna ger recex då. Nu har kära Gleerups tyvärr fått vänta lite extra på recensionen men livet kommer ju emellan ibland. I år har jag både förlorat min dotter i sjukdom och varit sjuk själv. Då får det roliga komma åt sidan och jag kan bara be om ursäkt för förseningen.

Det har dock varit en intressant, lärorik och insiktsfull läsning. Nu har jag inte fördjupat mig 100% än med alla instuderingsfrågor och övningar som medföljer i boken men så småningom kommer även dom att göras. Boken är bra uppbyggd kapitelvis med en fallbeskrivning i början och ordförklaringar finns också. Jag gillar boken och ska snart läsa del 2 med. Hade jag gått i skolan så hade den här boken varit perfekt!

(null)

Från bokens baksida:
Psykiatri 1 täcker in hela kursen Psykiatri 1 (från 1/7 2021). Läromedlet består av elevbok, digitalt läromedel, lärarhandledning och lärarwebb.

I Psykiatri 1, elevbok fördjupar vi oss i de arbetsuppgifter, den teoretiska kunskap och de praktiska färdigheter som behövs inom vårdyrket. Psykiatri 1, elevbok vill ge eleverna en helhetssyn på människan som vårdas och förståelse för vård- och omsorgsarbetet inom psykiatrins komplexa uppgifter.

Eleverna får lära sig om frågeställningar som:
• På vilket sätt har olika teorier påverkat hur psykiatrivården ser ut idag?
• Vilka är vanligt förekommande sjukdomar och störningar samt hur ger man vård och omsorg vid dessa?
• Vilka kunskaper och förmågor behöver ett vårdbiträde eller en undersköterska ha för att jobba inom psykiatrin?
• Vilka förmågor i kommunikation behövs i yrket?
• Vilka lagar och regler styr psykiatrin?
• Vilka sociala insatser kan bli aktuella och hur fungerar de?
• Hur arbetar man med rehabilitering och habilitering?
• På vilket sätt kan vårdbiträdet eller undersköterskan stötta en brukare eller patient genom ett professionellt förhållningssätt?


5 av 5 ekar

Tack för recex till gleerups förlag!

(null)