Tyskungen av Camilla Läckberg

Som vanligt när jag läser hennes deckare fashineras jag av hennes historier. Hur kan man få ihop det så där ruskigt bra? Då tid och nu tid och allt bara flyter samman till en enda röd tråd som är så spännande så det tog med bara 4 dagar att läsa ut och då sträckläste jag hela dagen igår för jag kunde INTE sluta!!!
Så jäkla spännande och det ska bli roligt att se denna på film med!!
 
Från bokens baksida:
Varför har Erica Falcks mor sparat en gammal nazistmedalj? Frågan lämnar henne ingen ro och till slut söker hon upp en pensionerad historielärare för att få reda på mer om dess ursprung. Men mannen beter sig underligt och kan inte ge henne några svar.
    Två dagar senare är han död. Ihjälslagen.
    När Erica får höra talas om mordet blir hon bestört. Efter lång tvekan har hon börjat läsa sin mors dagböcker. Där kommer det fram att modern under andra världskriget umgicks i samma krets som den mördade mannen. Kan Ericas besök ha satt igång ett händelseförlopp som ledde till mord? Vem är beredd att mörda för att sanningen om det förflutna inte ska komma fram??
 
I Tyskungen är det Erica Falcks egna familjehemligheter som kommer upp till ytan samtidigt som Tanumshedes poliskår får försöka klara sig utan den pappalediga Patrik Hedström.
    Camilla Läckberg väver skickligt samman nutidshistorien med den gripande berättelsen om en ung kvinnas upplevelser på 1940-talet.
 
 

Kommentera här: