Fotografen av Eva Rydinger

Den första 3 på 3 boken i den utmaningen är utläst =) En riktigt mysig bok dessutom som tog lite tid att få klart men nu äntligen har jag läst ut den. HELT OKEJ OCH BRA!
 
 
Även denna fick jag av författaren. Känns himla kul. Tack Eva Rydinger!!
 
Från bokens baksida:
"Varsamt la Vanja upp alla hjärtan på köksbordet, ett efter ett. Pontus hjärta var ett utav dem. Vissa var bara enkla hantverk medan andra var avanceade skapelser utförda med skicklig hand och kreativt öga. Hon vidrörde flyktigt de brokiga konstverken. Fingertopparna nuddade. Som för att plocka upp någonting genom fingrarnas spel. Ge minnena liv."
 
När mamman äntligen dör återvänder fotografen Vanja till sin skånska barndomsstad. Bakom sig lämnar hon en man hon kanske älskar och lägger för fyrtiotredje gången en avverkad relation till sin samling. Men efter en blöt kväll är katastrofen ett faktum. För första gången har någon fått kännedom om hennes allt mer ohållbara livsstil. I denna stund inser Vanja att hon måste göra upp med sitt förflutna, och tar hjälp av de kvinnor som hon fotograferar. Hon zoomar in och zoomar ut, en blus glider av, en tatuering blir hel och en skalbagge hittar hem, Men vad händer när kameran slutligen vänds mot Vanja själv?

Kommentera här: