Pax - Nidstången - Del 1 - Av Åsa Larsson och Ingela Korsell

Alltså det var väldigt länge sen jag läste ut en bok på knappt en dag! Den här är så ruksigt bra! Och det bästa är att det finns fler av den! Jag hade turen att få de 2 första av förlaget och hoppas på att få allihopa! :D Så jäkla bra och spännande så det går verkligen inte att lägga i från sig den! Handlar om 2 bröder som flyttar till en fosterfamilj i Mariefred och de hamnar nästan direkt i äventyr. Spänning från sida till sida och man kan helt enkelt inte sluta LÄSA! Nu ska jag ge mig i akt på nästa del som heter Grimmen!!!!!
 
 
 
Från bokens baksida:
I den lilla staden Mariefred börjar konstiga saker att hända. Onda krafter försöker erövra det hemliga, magiska biblioteket, som funnits under kyrkan i hundratals år. 
Väktarna Estrid och Magnar har vigt sina liv åt att skydda biblioteket, men i takt med att de blir äldre börjar bibliotekets magiska skydd försvagas. Bröderna Alrik och Viggo visar sig vara utvalda för att hjälpa till att försvara biblioteket mot de mörka krafter som vill ta makt över det. 

Alrik och Viggo måste använda både styrka och list för att övervinna alla övernaturliga otyg som väcks till liv i staden. Men pojkarna har också strider att utkämpa i sitt vardagsliv. Det finns ett killgäng i skolan som gör livet svårt. De har en mamma som de längtar efter, men som inte är att lita på. Och de måste kämpa med sin natur, den där ilskan som exploderar i huvudet, eller den där handen som liksom av sig själv tar grejer och stoppar i fickan.

Lika beroendeframkallande som Harry Potter, lika blodisande som Hungerspelen. "PAX" har alla ingredienser av en modern nordisk klassiker.

Nidstången är den första delen i serien. Bok två, Grimmen, utkommer samtidigt hösten 2014. 
 
 
 
 
BokTyp: Ebok
Betyg: 5G
Språk: SVENSKA
Sidantal: 142
ISBN: 9789163879135
Förlag: Bonnier Carlsen
 
 
 
 
Tack till Bonnier Carlsen för recexet!
 
 
 

Kommentera här: