Tjugo år till dig av Anna Lönnqvist

Äntligen blev en bok klar relativt snabbt. Denna är Annas andra bok och den här är precis lika bra om inte bättre som hennes första bok där jag var med och blurbade pocket versionen. Hur stolt blir man inte då? 
 
I Tjugo år till dig får vi läsa om Susannas vän Linn som bär sorg och flyr Stockholm för lite andrum. Hon träffar på Carin som är jobbig tant som bara är med Linn hela tiden. Linn och Carin har sällskap upp till Abisko. I snöoväder, brutna ben och brustna hjärtan får vi följa Linn som möter kärleken på nytt. Den här boken är ruskigt bra och jag har inte kunnat sluta läsa så den här läste jag ut snabbt, trotts lässvacka. Jag vill läsa mer av dig Anna Lönnqvist!!
 
 
 
 
 
Från bokens baksida:
Linn är vacker, singel och självständig och förverkligar sig själv. På ytan är allting enkelt i hennes liv, men bakom den lättsamma tillvaron lurar en rotlöshet. När hon bestämmer sig för att uppfylla sin längtan efter barn blir hon för första gången någonsin lugn. Men det går inte alls som hon tänkt sig och snart befinner hon sig återigen på flykt. Den här gången till nordligaste Lappland, med sår i själen som inte vill läka.

Joel har bara en het önskan i livet, men flickvännen sviker och förhoppningarna går i kras. Han lämnar Stockholm för att jobba på fjällstationen i norr han tidigare bara hört talas om. I Abisko, omgivna av vidsträckta fjäll, smaragdgröna sjöar och klar fjälluft, korsas Linns och Joels vägar. Men de hinner inte mer än träffas innan deras tidigare liv kommer ikapp dem.

Vad hände egentligen luciakvällen för tjugo år sedan? Varför vägrar Carin, den sjuttioåriga kvinnan som Linn träffade på tåget, lämna henne ifred? Och varför riskerar Joel allt för att bevara sin hemlighet? Under några omtumlande och dramatiska septemberdagar tvingas Linn och Joel söka inom sig för att få svar. Men går det att släppa taget om den enda drömmen man någonsin haft? Och om man ständigt flyr från sitt liv, flyr man inte också då ifrån sig själv?

Anna Lönnqvist är född i Luleå 1973 och bor idag i Stockholm med sin familj. Hon debuterade 2014 med den läsarrosade feelgood-romanen "Tills kärleken skiljer oss. I den fristående uppföljaren "Tjugo år till dig har sidokaraktären Linn fått ta plats och bli huvudperson.

 
 
 
 
 
BokTyp: Inbunden
Betyg: 5G
Språk: SVENSKA
Sidantal: 291
ISBN: 
9789187595264
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: