Markus av Trolyrien av Joseph A Davis


Då har jag läst den här som har tagit lite tid men det berodde helt enkelt på att andra böcker hamnade före. Boken va inte dålig utan mycket spännande och jag älskar den gröna jättefjärilen som tar Markus och hans vän på resa för att rädda Valarien! Alltså en färgsprakande berättelse om trollet Markus som blir svärdbärare och den är så spännande!!


(null)

Från bokens baksida:

Markus väcktes av en främmande kvinna som lade en hand på den arm som inte var bruten, kallade honom för Prins Albrak och spottade på honom....

När Markus blir kidnappad av Diomeda ligger han på sjukhus efter en skidolycka. Den vackra, men egendomliga kvinnan, titulerar sig Kungen av Valariens budbärare och påstår att han är den försvunne prinsen som hon är skyldig att hämta hem. Plötsligt befinner han sig i en ny, märklig värld, där kläder växer på träd, gräset är blått och en riktigt artig hälsning medför några salivfläckar på tunikan. 

I Valarien måste Markus navigera en ny och främmande kultur och vänja sig vid sitt tunga ansvar som denna världs motvillige prins och beskyddare. Det är ingen lätt uppgift, särskilt inte med de skräckinjagande monstren som håller på att invadera. Tillsammans med Diomeda ger sig Markus ut på jakt efter den legendariske Kung Josuas talismaner, som kanske - om de gamla sagorna stämmer - är det enda hoppet för att bli kvitt de farliga inkräktarna. 

Markus av Trolyrien är en humoristisk fantasyberättelse, fylld av spänning och intressanta karaktärer. I likhet med Terry Pratchetts böcker är det omöjliga möjligt och det annorlunda det naturliga. I Valarien är det inte konstigt att gräset är blått eller att varje by har åtminstone en snigel stor som ett hus, att man springer på trädens kronor eller att man firar varandras snytdagar istället för födelsedagar. I den här världen kan allting hända.


Fantasifull fartfylld fantasy


5 gripar av 5


(null)Kommentera här: