Dotter av jord av Ann-Catrin Mattson

Alltså en hypad bok som alla alla utom jag har läst känns det som. Jag hade turen att få mailat eboksvarianten när den kom, fick dock vänta liten men jag har ÄNTLIGEN fått äran att läsa denna goa skapelse! Och den är grymt bra. Kanske lite blodig på vissa ställen men det gör inget! Sånt ska man läsa om oxå självklart!

Vi får här lära känna Ailea och Roderic, dom känner inte varandra men det är två olika berättelser. Medan Aileas föräldrar tragiskt dör så kämpar Roderic på andra sidan jorden med sitt svärd och tränar sig starkare för var dag som går. Det är grymt spännande att få följa med i dom olika världarna dom två barnen lever i. Ailea älskar skog och natur och Roderic älskar att krigas och fightas. 

(null)

Från bokens baksida:
Spänning, passion, våld och magi i 1600-talets Europa.Irland 1649. Ailea är inte som andra. Hon ser saker ingen annan ser. Nattens mardrömmar blir ofta sanna. I stugorna viskas det att modern lider av galenskap. När oroligheterna sprider sig över landet beslutar sig Aileas far för att rycka upp sin familj och flytta till Skottland. Där bor Magy, ortens örtahelare, som tidigt förstår att det är något speciellt med flickan. Snart kommer Aileas liv förändras för all framtid och hon kommer finna sig intrasslad i tusenåriga mysterier. På andra sidan havet, börjar Roderic, brorson till en mäktig spansk överste, sin militära utbildning på krigsskolan i Bologna. Där lär han känna sin mentor, den charmiga Muccio, som gör sitt yttersta för att få fason på sin eldiga lärling. Roderic och Aileas öden är tätt sammanflätade. Mellan dem växer en passion och kärlek, starkare än tid och rum.

Fantastisk, otroligt fin och fenomenal

5 av 5 gripar

(null)

Kommentera här: