Toktanten av Birgitta Bergin

Alltså bara titeln säger tusen saker om den här boken! Dock tog det ett par år innan jag fick tiden att läsa den och då har min mamma läst och hennes bästa vän och så fick jag även min syster att lyssna på den! Och tillslut även jag som läste eboksvarianten!

Vi får lära känna grannarna på Lövudden och deras familjer som en sommar möts av en tant i en gul bil som kör alldeles för fort. Hon har redan sett till så Sara mist sitt buygglov och klagat hos kommun och lantmäteriet. Familjerna kommer i riktigt dålig stämning när Toktanten är på plats. Även dom på lantmäteriet är trötta på toktanten som dom får ta upp på sina fredagsmöten ja till och med JAG är jädrigt trött på Greta Lilja. Men underhållen är man av den här boken så jag tycker du med ska läsa den!

(null)

Från bokens baksida:

Vad händer ett helt samhälle hålls som gisslan av en person som inte skyr några medel för att få sin vilja igenom? Och hur långt är en människa beredd att gå för att få makt att härska över andra?   

Äntligen har semestern börjat och Lena och Fredrik är tillbaka i sommarhuset, glada att få lämna vardagslivet i Paris. De har sett fram emot att ha familjen samlad, grilla på kvällarna, träffa grannar över ett glas vin eller två och njuta av västkustens salta stänk.   

Men det blir inte så. Deras nya granne tycks vilja göra allt för att förstöra deras idyll. Plötsligt är det inte längre självklart var tomtgränsen går eller vilka stigar till stranden som är tillåtna att promenera på. Frågorna hopar sig: Vad hände egentligen med Marias och Peters lilla hund? Varför går den nya grannen alltid runt med en stor skruvmejsel i handen? Och vad är det för märkliga ramsor hon mumlar på?   

Dörrar stängs och folk ser sig om över axeln. Den hotfulla stämningen förvärras och till sist är alla i Lövudden indragna i ett drama som ingen vet slutet på ...    


Roande, förgrömmande och ruskigt bra!

5 gripar av 5


(null)


Kommentera här: