Räkna hjärtslag av Katarina Widholm

Jag lyssnade först på den här som ljudbok MEN jag ville så gärna läsa den ordentligt så då beställde jag ett recex av denna och det gjorde jag så rätt i för den här är så himla bra! Ibland ville man bara vidare och vidare och aldrig sluta! Kunde känna känslan av hur det va då, förr 1938 års doft osv! En väldigt bra skriven text som löpte på som en film i skallen! Topp notch helt enkelt!!! 

Vi får lära känna den förväntansfulla 17åringen Betty från Hudiksvall som får en tjänst som piga i Stockholm hos en fin doktors familj. Betty drömmer om livet i Stockholm och att få läsa! Betty älskar böcker! Vill läsa allt hon kommer över. När hon åker till stora staden är hon både förväntansfull och taggad men saknaden efter hennes bröder och mor är stor! På tågresan träffar hon med sin moster en snäll lektor som ger henne sin adress han gillar att hon läser. Väl i Stock så blir ingenting riktigt som Betty tänkt sig! Hur det blir tycker jag du ska läsa om i den här underbaringen!

ÄLSKADE DENNA!!

(null)
Från bokens baksida:
Året är 1937 och den 17-åriga Betty lämnar Hudiksvall för att bli hembiträde hos doktorsfamiljen Molander på Östermalm i Stockholm.Hon kämpar med långa arbetsdagar och doktorinnans nedlåtande attityd. Betty är oskuldsfull och bildningstörstande och inser snart att i storstaden finns det andra möjligheter och en betydligt större frihet än vad som fanns på hemorten. Inte minst växer en stark vänskap fram med Viola, hembiträdet i grannhuset. Genom böckernas värld kommer Betty i kontakt med Martin, en universitetslektor av judisk börd, och inleder med honom en omöjlig kärleksrelation.

5 av 5 gripar

Bedårande hemsk och alldeles underbar!

(null)

Kommentera här: