Döttrarna i Cornwall av Fern Blitton

Älskar när det dimper ner helt okända pärlor i brevlådan och en varm härlig bok kommer istället för räkningar och reklam. Känner inte till den här förfarraren innan så det blev en glad nyhet med ny bok. Den gick relativt bra att läsa och jag gillade den mycket. Som det står på Nextorys bild på boken: Tre kvinnor, två krig, en hemlighet. Så bra brskrivet!

Vi får lära känna Clara som är på väg från nåhonting till någon praktik tror jah det är om jag inte läste helt fel. Hos miss Hampton i hennes affär och dom två bli goda vänner och sedan blir Clara kär i Bertie som ska ta värvning i första världskriget. Vi får följa deras kärlekssaga och hur sedan Claras liv vandrar vidare. Hannah är Claras dotter och henne får vi också lära känna. Familjedrama och här visar dom verkligen att familjen går först! 

(null)

Från bokens baksida: 

1918 Första världskriget är slut och Clara har klivit ombord på tåget som ska ta henne till Cornwall. Hennes fästman har stupat i strid och med sig till hans familj har hon en hemlighet som under inga omständigheter får avslöjas.

1939 Claras dotter Hannah lever en sorglös vardag i familjens hem i Cornwall, men när andra världskriget bryter ut förändras tillvaron i ett slag. Hon tar värvning med övertygelsen om att det är det enda rätta, men precis som hennes mamma tvingades göra inser hon snart att allt har ett pris.

Nutid Hannahs dotter Caroline har alltid förutsatt att hon visste sanningen om sin bakgrund. När hon en dag tar emot en gammal koffert med minnessaker från två generationer inser hon att allt inte varit som hon trott.


5 gripar av 5

Varm, hjärtlig och familjär


(null)


Kommentera här: