Vildliljan av Sara H Olsson


Alltså den här nr 3 är så himla bra. Jag har nog bara läst tvåan och den här men såg att del ett heter fiendevän. Minns inte om jag läst den så ska lyssna på den sen är tanken. 

(null)


Här får vi läsa om dels nutid Paula och hennes nyfikenhet om dåtidens krig och dom vita bussarna. Mycket spännande och ändå lite otäckt eftersom vi vet att det hänt på rintigt. Vi lär känna Sonja som är sjuksyster och Gunnar som har lämnat Sverige för att bli en hemsk ss soldat. Slumpen vill sig illa så Sonja och Gunnar möts igen. Ett möte som helst Sonja hade velat slippa. Hur det går tycker jag ni ska läsa i den här suveräna boken!

Från bokens baksida:

Rapporter om fasorna på kontinenten får hundratals svenskar att åka med Röda Korsets vita bussar för att evakuera krigsflyktingar ur de tyska koncentrationslägren. En av de frivilliga är sjuksköterskan Sonja Berg från Ellinge i Halland. Sonja får kämpa hårt för att hålla känslorna i schack - det hon möter i lägren är något hon aldrig kunnat förbereda sig på. Hon finner tröst i den danska läkaren Frederik och snart uppstår kärlek. Men när hon av en slump träffar på Ellingebon Gunnar Hedin, som anslutit sig till nazitrupperna, sätts allt hon arbetat för på spel.

I nutida Ellinge har Paula funnit en lapp som väcker nyfikenhet om vad som egentligen hände Sonja och Gunnar den där våren i krigets slutskede. Men när hon visar den för sin vän Holger får allt en annorlunda vändning. Det visar sig nämligen att Holger är personligt indragen i historien, och sanningen är inte vad man tror.


En spännande, nervkittlande berättelse

5 av 5 ekar

(null)


Kommentera här: