Kaffe med rån av Catharina Ingleman-Sundberg

En riktigt rolig bok som jag lyssnade på och skrattade högt många gånger. Jisses så de strular till det för sig men ändå lyckas de! HI HI HI
 
 
Om boken:

När Fan blir gammal blir han kriminell
På servicehemmet AB Diamanten bor Märtha, Anna-Greta, Stina, Krattan och Snillet. De sjunger i kör, ses på rummet och smuttar hjortronlikör i hemlighet, men för övrigt är tillvaron ganska långtråkig. Dålig mat, trist bemötande, ingen motion och allt hårdare besparingar. Föreståndaren, syster Astrid, anstränger sig inte i onödan för att de gamla ska få det drägligt. I stället flirtar hon med direktören - som är förtjust både i henne och i kostnadsnedskärningarna.

Märtha får en snilleblixt: Troligen skulle det vara bättre att bo på fängelset! De ska begå ett brott och se till att de blir dömda. Någon typ av ekonomisk brottslighet, en liten kupp av något slag … Och allt de kammar hem ska läggas i en speciell Stöldfond för äldre och alla dem som behöver stålar.

Utrustade med rollatorer tar Pensionärsligan in på Grand Hotel i Stockholm för att råna de rika gästerna. Men bytet blir alltför klent och räcker inte för att hamna i fängelse. För att lyckas med det måste de komma på det perfekta brottet. Nu har de fått blodad tand och ger sig ut på hisnande äventyr i det okända. Men figurerna i den undre världen är inte att leka med och vad som helst kan hända!

 

5 av 5 gripar!!

Lite reklam

Tänkte jag passa på att göra.
Jag är med i en BokcirkelOnline! Där väljer vi tema varje månad och läser en bok som vi röstat fram och nominerat först. Det är jättekul och om du vill får du gärna bli medlem där. GRATIS! De har även en gillasida på Facebook:
BokCirkelOnline
 
 
Sedan har jag även själv en bokgrupp på FaceBook med 168 medlemmar! En mycket trevlig grupp så välkommen dit! FruGripsBokHörna!
 
Så ni har väl inte glömt att det är SOMMARTID nu va? Gud så skönt att gå mot ljusare tider :)
 
 

BokbloggsJerka 29 mars-1 april!

En ny bokbloggsjerka!
 
Frågan lyder: Vad ska du göra i påsk?
Igår umgicks vi med goda grannar.
Idag äter vi god påskmiddag och umgås med andra goda grannar.
Imorgon äter vi middag hos mamma.
På måndag städas det.