MånadsRapport December 2016

Ja nov-dec va inget roliga läsmånader för min del. Svacka delux som jag PRECIS tagit mig ur. Men ändå blev det 3 böcker! Får jag nöja mig med.
 
1. Januari calendar girl #1 av Audrey Carlan
2. Tsunamin av Jenny Högberg
3. Februari calendar girl #2 av Audrey Carlan
 
 
Bästa är Tsnuamin. Helt klart. Men de andra är också bra i den genren!
 
 
Gott nytt år på er därute! Må 2017 bli ett fantastiskt bokår!!
 
 
 
 
 
Denna kommer synas mer i år!
 
 
 
 
 
 
 

Tsunamin av Jenny Forsberg

Alltså den här är så rörande och så äkta. Här får vi följa några olika människors liv när tsunamin inträffade. Blandannat skildrar författarinnan hur elefanterna hade det och den är väldigt väl skriven den historian. Vi får följa Agnes, Maria, Jens och hans barn, En inhemsk familj som visste vad man skulle göra när "Smong" kom...O alla historier är hur hemska och bra som helst. En mycket läsvärd bok som jag tycker alla ska läsa eftersom detta verkligen har hänt!!
 
 
 
Den är jättebra!!!
 
 
 
 
 
 
Från bokens baksida:
"Emil! Maja! Kom hit, spring!"
Och då såg Emil: pappa såg rädd ut. Pappor ska aldrig vara rädda. Emils mage drog ihop sig. Pappa gjorde kom hit-tecknet med handen. Emil tittade på vattnet igen. Det kom tillbaka, det var stort nu. Och nära.

På annandagen 2004 var jag på Sri Lanka. Tsunamin skadade mig inte, men jag såg den och det påverkade mig djupt. Tillbaka i Sverige rann tårarna medan jag tog del av berättelserna om dem som hade råkat illa ut. Men hade jag rätt att skriva om något som drabbade många så hårt ? jag som inte ens blev blöt om fötterna? 

Det har gått över ett decennium och många unika berättelser är redan skrivna, men jag tar mig rätten att berätta fem till. Historierna är påhittade men bygger på verkliga öden. Jag har skrivit dem för att jag vill att tsunamin ska ingå i vårt kollektiva minne.
 
 
 
 
 
 
BokTyp: Kartonage
Betyg: 5G (Skrämmande, hemsk och bra skriven)
Språk: SVENSKA
Sidantal: 229
ISBN: 9789198248326
Förlag: Klartext
 
 
 
Tack till författaren för det signerade recexet.