Sekten som återuppstod av Mariette Lindstein

Till skillnad från förra boken så läste jag ut den här på 4 dagar. Över 400 sidor. Då är boken bra! Så jäkla spännande från sida 1 och jag hade verkligen svårt att släppa boken och spänningen steg för att nå kulmen i slutet av boken. 
 
Sofia tog sig ur sekten och åkte iväg utomlands på rekreation eller vad man kan säga. Hon stormtrivs med livet som det är nu och finner även en ny "kärlek" istället för Benjamin som finns kvar i Sverige. Dock känner hon sig iaktagen hela tiden och det blir ju inte bättre när hon börjar blogga om sitt helvete i sekten.
 
Spänningen blir olidligare när de reser hem och nåt hemskt händer. Men det tycker jag du ska läsa själv om! Och läs den! O fy fan vad dum i huvudet den där jävla Frans är. Sorry svordomarna!! Men usch hoppas verkligen inte en sån som han finns i verkliga livet. Fast det gör det nog dessvärre :-(
 
 
 
 
 
Från bokens baksida:
Sofia Bauman försöker skapa sig ett nytt liv efter två år i sekten ViaTerras våld. Vägen tillbaka blir svårare än hon trott. Hon möts av fördomar och misstänksamhet och plågas av mardrömmar. Inom henne växer ett begär efter vedergällning.
 
Franz Oswald, sektens ledare, sitter i häktet i väntan på rättegång. Ändå är han varken orolig eller ångerfull. Med hjälp av sin advokat, Anna-Maria Callini, börjar han väva ett nät som sträcker sig långt utanför fängelsets grå väggar och vars enda syfte är att hämnas på Sofia Bauman.
 
När Sofia bestämmer sig för att tala ut om sekten förvandlas hennes liv långsamt till en mardröm. Enda utvägen är att än en gång lämna allt och starta ett nytt liv någon helt annanstans.
 
Men Oswald skyr inga medel. Hans nät verkar innefatta allt och alla i Sofias omgivning och sträcka sig över städer, oceaner och kontinenter. Och i kölvattnet av hans slutliga hämnd återstår den avgörande frågan. Kan man någonsin bli helt fri från en sekt?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Helg läsning!

Jag vill göra som många andra av er bloggare. Friday reads lr vad det heter. Men jag tänkte svenska till det och skriva helg läsning. Jag är ju svensk och läser endast böcker skrivna på svenska. Men jag vill lära mig läsa på engelska. Kan engelska men får inte till det med läsningen på just engelska hur konstigt det än låter. 
 
Ska iväg på lite roligheter hos far min med mina syskon i helgen. Ser jag verkligen fram emot så det kommer väl inte bli sååå himla mycket läst i helgen. MEN är snart klar med "Sekten som återuppstod" så den ska bli klar plus att jag i alla fall ska påbörja en till fysisk bok. 
 
 
Den här är så jäkla spännande!
 
På tur i läshögen i ena bokhyllan är denna så den ska jag ta tag i när Sektenboken är utläst!
 
 
 
 
Sen kör jag eböcker också. Då är det denna som gäller
 
 
 
 
Ha en trevlig helg alla bokälskare. Ni andra med förståss!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan

Den här boken tog tid. Inte för att jag inte gillar feel-good för det gör jag. Men det var något med boken som gjorde att jag inte fastnade för den. Under hela läsningens gång dessutom. Händer sällan men det är inget jag kan sätta fingret på heller. Kanske att man inte kan ha en vild fågel hemma? Som dessutom kommer tillbaka när man som mest behöver en tröstande vän? Eller kanske namnet Polly? Näeh haha jag vet inte. 
 
Men dock en trevlig bok som har allt, kärlek, romantik, spänning och lite kärlek till och ett lyckligt slut också så klart. Det är ju det som är feel-good :-) Jag gillar Polly som är en självständig kvinna och gillar att baka bröd!
 
Och storyn flyter på bra och är verkligen gullig, sorglig och skitbra så en stark fyra får denna fina berättelse!!
 
 
 
 
 
 
Från bokens baksida:
 
Polly hade allt: jobb, bostad och pojkvän. En konkurs senare är hon alldeles ensam och när hon flyttar till ett rum ovanpå ett nedlagt bageri i en fiskeby återupptar hon sitt största intresse. Snart sprids doften av hennes nybakade bröd över strandpromenaden. Givmilt delar hon det med en skadad lunnefågelunge och de nyfunna vännerna, fiskaren Tarnie och hans besättning. Pollys buttra hyresvärdinna driver ortens bageri, men hennes bröd blir sämre för varje år som går, och hon känner sig hotad när allt fler föredrar Pollys bröd. Fast besluten att nå dit hon vill utan att trampa på någons tår tar Polly små men lyckosamma steg framåt. Och när hon får kontakt med den hemlighetsfulle biodlaren Huck och hans stormrike vän Reuben tar ett nytt kapitel i hennes liv sin början.