MånadsRapport Juli 2016

Jag vet att jag inte kommer läsa ut någon bok idag så jag skriver rapporten nu. I Juli blev det bra läst och jag är supernöjd med det resultatet!
 
1.Tjugo år till dig av Anna Lönnqvist
2. Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr
3. Du, bara av Anna Ahlund
4. Väck mig när det är över av Anne-Lie Högberg
5. Skugghäxan av Katerina Janouch
6. Linux, uttagningen av Mats Claesson
7. Om ni inte börjar leva gör jag slut av Eva Swedenmark
8. Den röda adressboken av Sofia Lundberg
9. Härifrån till verkligheten av Eva Rydinger


 
Den här månaden blir svår att välja bäst och sämst MEN den som SLÅR de alla och sitter kvar i mig än är DEN RÖDA ADRESSBOKEN.
 
 
 
Den sämsta vet ni nog nu....LJUSET VI INTE SER!!
 
 
 
Nöjd med månaden i alla fall. Och tackar även författare och förlag för att ni är så generösa med att skänka böcker till oss boktokar!!!!
 
 
 
 
 
 

Härifrån till verkligheten av Eva Rydinger!

När jag väl började läsa och komma in i den här så blev det sträckläsning igen. Jag blir så glad när jag får en bra bok i mina händer. Denna är välskriven och man förstår verkligen hur personerna känner sig. Så himla bra beskrivna känslostormar i den här!
 
Här får vi följa Marianne och framför allt hennes dotter Karin som har båda de 2 mist sina makar. Karin jobbar på ett bokförlag och låter sorgen äta upp henne inne ifrån medans Marianne träffar ny gubbe och vill gå vidare i livet. Ah så bra den här är!! Gillade den hur mycket som helst. En bok som stannar kvar i minnet.
 
LÄS DEN!!!
 
 
 
 
 
Från bokens baksida:
Den heta sommaren går in i augusti. Medan Marianne kör hemåt över den skånska slätten, vänder dotterns plan tillbaka mot Stockholm. Semestern är slut och Marianne kan pusta ut. Nu stundas äntligen egentid och den vardag hon lärt sig att älska. 

I Stockholm landar Karin och våndas inför hösten. Författardrömmarna rasar in på förlaget och i hjärtat skaver hemligheten om makens bortgång. Men en tanke har börjat ta form kring mammans sjuttiofemårsdag. Ett övertagande av hennes skånelänga kan vara chansen till den nystart hon så väl behöver. 

Så öppnar Marianne dörren för en rörmokare. Hon hamnar i ett tvärdrag av känslor och tankar. Bor hon egentligen i sin dotters barndomshem eller bor hon i sitt eget vuxenhem? Varför hade hon aldrig valt, utan bara låtit saker ske? När födelsedagen kommer har både mor och dotter med sig överraskningar till festen.
 
 
 
 
 
BokTyp: Fysisk bok
Betyg: 5G SOLKLART!!!!!
Språk: SVENSKA
Sidantal: 267
ISBN: 9789187595257

Förlag: Ordberoende Förlag
 
 
 
 
Tack till Eva Rydinger för recexet!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Den röda adressboken av Sofia Lundberg

När jag fastnade i den här boken tänkte jag för mig själv VARFÖR har jag inte läst den tidigare?? En så himla rar kärleksbok om Doris och hennes liv. Hon håller en röd adressbok kär där hon har skrivit upp alla hennes möten åren igenom. Och hon har varit med om en del. Model i Paris, städerska i Sverige Doris är gammal när hon börjar skriva ner sin historia så hennes syskonbarn Jenny ska få läsa om vad hon varit med om, då även när hon träffade hennes kärlek ALLAN som hon aldrig har kunnat glömma. Ni vet, den första kärleken man INTE glömmer. Den kärleken som lever kvar i hjärtat. En sådan kärlek har vi nog alla haft, kommer att ha en gång i livet. Den här är helt sorglig och underbar och jag var jätterörd i slutet av boken. Jag brukar inte bli tårögd av en bok men av denna blev jag!! En bok som fick mig varm om hjärtat!
 
 
 
 
Från bokens baksida:
Livet är som ett pärlband av människor. Vi möts och vi älskar, vi skiljs åt, vi skrattar förtroligt i djup vänskap, vi går igenom nederlag och vi får våra hjärtan krossade.Doris har haft samma adressbok sedan 1928. I den finns hennes alldeles egna pärlband av människor som hon mött genom livet. Nu lever hon ensam i en lägenhet på Bastugatan i Stockholm. De flesta av namnen i adressboken är överstrukna, döda, och de enda avbrotten i ensamheten är hemhjälpens besök och samtalen med systerdotterdottern Jenny på andra sidan Atlanten. En dag börjar Doris skriva ner sina minnen om vännerna i adressboken. Så att Jenny, som blir den enda att minnas Doris, också får tillgång till hennes minnen.Den röda adressboken är en gripande historia som med stor intensitet skildrar den livserfarenhet som en äldre människa bär inom sig. Den spänner över ett helt liv och tar med läsaren på en resa till svunna tiders Paris, New York och Stockholm.
 
 
 
 
 
BokTyp: Ebok
Betyg: 5G
Språk: SVENSKA
Sidantal: 287
ISBN: 
9789187049972
Förlag: Bullet Point Publishing
 
 
 
 
Tack till förlaget för recexet!