Ljuset vi inte ser av Antony Doerr

Oj! Vad den här tog tid att läsa ut. Jag har funderat många gånger på om jag ska sluta läsa den för att dels gillade jag den inte speciellt mycket, dels för krångliga namn på människor och dels en relativt lång historia och dels så har jag kommit på att jag INTE gillar att läsa om kriget.
 
MEN boken var skaplig, bara skaplig. I alla fall mot slutet när allt drog i hop sig och mer saker hände. Vi får ju inte bara följa Marie-Laure och hon är en flicka som är blind. Hennes pappa jobbar på museum. Sedan får vi följa Werner som älskar att laga radioapparater. Sedan på ett finurligt sätt flätas deras liv ihop. T
 
änker inte avslöja mer utan ni får bilda er en egen uppfattning. Är jag dum som sågar denna prisvärda bok? Den har fått både pulizer priset och fler priser dessutom. Men nä. Den föll mig icke i smaken. Sånt är livet ibland.
 
 
 
Från bokens baksida:
Pulitzerpriset, Carnegie-medalj, ABIA-vinnare och över 100 000 femstjärniga läsaromdömen. Kritikerkår och läsare står enade: Ljuset vi inte ser är en mycket speciell bok!

Den franska flickan Marie-Laure har nyligen blivit blind och kan bara tolka krigets fasor genom ljud, dofter och beröring. 
I Tyskland drömmer barnhemspojken Werner om att bli radiotekniker, men kan bara undslippa ett hårt liv i kolgruvan genom Hitlerjugend. 
När Marie-Laure flyr det ockuperade Paris och Werner skickas på ett hemligt uppdrag förenas deras öden i Saint-Malo en stad som kommer att totalförstöras av kriget. 

Ljuset vi inte ser är en gripande historia om människor som, mot alla odds, kämpar för att överleva. En fängslande berättelse om den grymhet som en gång slog klorna i Europa och om den godhet som göms i djupet av våra hjärtan. 
 
 
 
 
 
BokTyp: Inbunden och även ebok
Betyg: 3G
Språk: SVENSKA
Sidantal: 595
ISBN: 
9789187441745
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Kommentera här: