Legend av Marie Lu

Den här boken gick relativt snabbt att läsa ut. Gillade den skarpt och har redan direkt börjat på del 2. Den här trilogin påminner lite men ändå inte om hungerspelen. Här får vi lära känna Day och June. 2 fiender som från början inte vet om att de är fiender förutom att June då vill hämnas Day. Men tänker inte avslöja allt. Garanterar att denna trilogi är så in i den läsvärd. 
 
 
 
Från bokens baksida:

Det som en gång var västra USA är nu Republiken, en nation som ständigt befinner sig i krig med sina grannar.
Femtonåriga June är född i en elitfamilj i ett av Republikens rikaste distrikt, och hon får sin utbildning i Republikens högsta militära kretsar. Day, däremot, är född i slummen och är landets mest eftersökta brottsling. Men hans motiv är kanske inte så illasinnade som de verkar
June och Day är från två olika världar, och det finns ingen anledning till att deras vägar skulle korsas förrän den dag då Junes bror Metias mördas och Day blir huvudmisstänkt. Indragen i den ultimata katt-och-råtta-leken kämpar Day för sin familjs överlevnad, medan June söker hämnd för Metias död.
Men så upptäcker June och Day, i en chockartad vändning, sanningen om vad som har sammanfört dem. Och hur skrämmande långt deras hemland är berett att gå för att bevara sina hemligheter.
 
Jag tackar även Modernista för trilogin i recex i eböcker! Så härligt att kunna läsa sina böcker i mobilen, vart man än är slipper man bära med sig en tung bok i alla fall =)
 
Bokform: EBOK
Betyg: 5G
Språk: Svenska
Sidantal: 253
ISBN: 9789174993691
Förlag: Modernista
 

En SmakBit På Söndag - Legend

 
Jag fick äran att läsa trilogin Legend, Prodigy och Champion ifrån Modernista. Synd att deadline är 22 oktober och jag mest troligt inte kommer hinna :/ Men här kommer ett litet smakprov ändå. Ruskigt bra. Är på sidan 163 av 253.