Väck mig när det är över av Anne-Lie Högberg

En riktigt sträckläsarbok igen. Jäklar så bra den här är. Agnes får vi följa igen som hittar en knöl i ena bröstet på självaste julafton. Vi får följa med Agnes på läkarbesök, operation och cellgiftsbehandling. Känslor som kommer upp, familj, vänner runt omkring henne hur man reagerar och sånt.
 
Helt hemsk men ändå så hjärtskärande bok så det inte är klokt helt enkelt. En bok svår att släppa. Gripande och underbar på samma gång.
 
Jag brukar inte ha tårar i ögonen när jag läser men vid minst ett tillfälle i denna vackra bok fick jag det. Tänker inte avslöja vart i boken för jag vill inte spoila.
 
 
 
 
 
 
Från bokens baksida:
Äntligen kommer den fristående uppföljaren till Det kommer aldrig mer vara du av Anne-Lie Högberg.

Inte får man cancer på julafton? 

Tidigt på julaftonsmorgonen tassar Agnes upp och duschar. Hon njuter av att vara uppe helt själv innan alla i den stora familjen vaknar. När hon känner knutan i bröstet slår hon bort de skrämmande tankarna på att det skulle kunna vara cancer och säger inget till sin man Tobias. Hon har fullt upp med att hantera konflikterna mellan tonåringarna i den nybildade familjen som tar all hennes energi. Till råga på allt så rasar visionen om en perfekt jul när hon inser att hennes syster Cissi bär på en fruktansvärd hemlighet. 

När motgångarna hopar sig måste Agnes hålla hårt i det hon tror på. Denna gång är det full storm och döden flåsar henne i nacken. Allt ställs på sin spets och stora bekymmer blir små när hennes livs största kamp måste övervinnas. Hon måste överleva.

Väck mig när det är över är en fängslande roman om moderskap, systerskap och döttrar och om när livet inte blir som man hade tänkt sig. Full av igenkänning, mod och insikt. Men det är också en roman om sjukdom, ovisshet och rädsla, och om att våga vara ärlig. En känslosam historia om när rädslan och orättvisorna drabbar Agnes och hennes familj, och om livets bakslag. 
 
 
 
 
 
BokTyp: Inbunden
Betyg: 5G
Språk: SVENSKA
Sidantal: 252
ISBN: 
9789187595226
 
 
 
 
Tack till Anne-Lie Högberg för recexet!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: