Plommonträdet av Ellen Marie Wiseman

En mycket hemsk, välskriven, otäck bok om krigets baksida. Eller hur man nu ska säga. Den beskriver fånglägret Dachau och hur hemskt det var där, den beskriver hur kärlek kan övervinna allt. Den beskriver hur hemskt ett krig verkligen kan vara. Riktigt otäck bok. Dock tycker jag att den bör läsas för man får en bra bild av kriget och hur ond Hitler var, dock vet vi ju det redan. Verklighetstrogen bok. Känns realistisk. Ruskig. Ja allt det där. Usch men bra. Historian är spännande, man vill veta hur det går för Christine som är en stark, ung kvinna i sina bästa år som verkligen inte behövt detta elände.
 
Tack  för recexet Massolit!
 
 
Från bokens baksida:
"Blomma där du är planterad", är rådet Christine Bölz får av sin älskade farmor. Men den sjuttonåriga Christine, som kommer från en fattig tysk familj, vet att det finns en hel värld utanför den lilla by hon är uppväxt i. En värld hon vill uppleva tillsammans med sin älskade Isaac Bauerman, sonen i den rika judiska familj där hon arbetar som tjänsteflicka.
Men det är inte bara deras skillnad i ställning som hotar den framtid som Christine och Isaac drömmer om. Snart befinner de sig i en verklighet där lagar och regler förbjuder dem att vara tillsammans. Christine kommer att möta Gestapos vrede och genomgå Dachaus plågor för mannen hon älskar.
 
 
1 Thesa82:

skriven

Oj, jag brukar gilla serier och filmer som har med andra världskriget att göra men den här låter lite för hemsk för att jag skulle kunna koppla av med den faktiskt :(

Kommentera här: