Orange is the new black av Piper Kerman

 Den här tog en stund att läsa ut. Dels pocket och väldigt små bokstäver sen var den väl så där. Roligare böcker har jag ju läst. Men bra att man får veta hur kvinnorna har det i fängelsen och så ändå. Jag har även sett serien samtidigt som jag läste. Man bör nog se först innan man läser här slås jag av. Det här var en själv vald bok. Nästa bok recex och säkerligen mycket mer snabbläst än den här. Det jag gillar med eböcker. Man kan reglera texte efter smak. Jag vill ha stor text. Men bra är denna bok och läsvärd ändå!!
 
 
 
 
Från bokens baksida:
Piper Kerman lever ett lyckligt hipsterliv i Brooklyn. Hon njuter av sin tillvaro som creative director och är förlovad med en tidskriftsredaktör. Hon har ganska lite gemensamt med den tjej hon var tio år tidigare, då hon under sina "vilda år efter college" hjälpte sin (dåvarande) flickvän att smuggla drogpengar till Europa. Men hennes förflutna hinner ikapp henne. Hon döms till ett femton månader långt straff på Club Fed", ett ökänt kvinnofängelse i Danbury.

I Orange Is the New Black skildrar Piper Kerman livet innanför murarna med djup medkänsla och många gånger stor komik. Vi får möta stenhårda affärsuppgörelser, raffinerat maktspel och drömmar som gått i kras. Men även en oväntad mänsklighet hos en grupp kvinnor som alla tagits ur sitt sammanhang. Vid mikrovågsugnarna samsas fredsaktivister med den ryska maffian, Yoga Janet erbjuder en stunds inre frid och den kreativa syjuntan börjar sticka dildos. När Piper åkte in var hon inte beredd på de nära relationer hon så småningom knyter med sina medfångar och inte heller på hur oerhört mycket hon har att lära av dem.
 
BokTyp: Pocket
Betyg: 3G
Språk: SVENSKA
Sidantal: 346
ISBN: 9789113066455
Förlag: NORSTEDTS
 

Kommentera här: