Röd hibiskus av Gertrud Hellbrand

Dels har jag läst del ett och två i den här sviten innan. Sen föll jag för omslaget på den här fina boken också. Och som den glänser i rödaste rött med! Så fin helt enkelt.

Sanja har blivit påtvingad semestervila från chefen och hon gillar det inte. Men foten måste vila och vad hon hatar att hoppa på kryckor dessutom! Kompisen Mira tvingar henne också att vara med på middag. Och där är en singelkille vid namn Vidar. Restaurangägare som får väldigt bråttom därifrån när Sanja säger vem hon är. Nåväl ledigheten har knappt hunnit börja och Sanja tänker ändå försöka leta reda på hennes pappa. Samtidigt försöker Sanjas kollega Pål ta reda på var Jossan och hennes familj har försvunnit. En hel familj kan ju inte bara försvinna från jordens yta.  Sanja hjälper såklart till utan chefens vetskap. Hur det hela slutar får du läsa i denna spännande tredje delen i östgötasviten! 
(null)

Från bokens baksida:

En trettonårig flicka vaknar upp instängd i ett slutet rum och inser att någon håller henne fången. I det lilla samhället Hedsbro på Östgötaslätten rapporteras en mamma, en pappa och deras dotter spårlöst försvunna från sitt hem. Vem vill familjen illa?

Samtidigt tvingas Sanja Soliman ta ledigt från polisjobbet efter en olycka. Hon bestämmer sig för att börja leta efter sin pappa Darko, som i elva års tid i sin frånvaro stått huvudmisstänkt för mordet på hennes mamma. Men rotandet i det förflutna väcker skrämmande krafter till liv, och när Sanja väl inser faran är det för sent att backa.

Röd hibiskus är en spänningsroman om familjeband och skam, om kärleken och dess skuggsida - ett rasande behov av kontroll och makt. Det är tredje delen i Östgötasviten och en fristående fortsättning på kritikerrosade Dragoner (2021) och Svinskytten (2022).



En spännande deckare som har allt, även kärlek

5 gripar av 5

(null)


1 Mikaela :

skriven

Den verkar vara spännande

Kommentera här: